Dezamagit de Dumnezeu. Trei intrebari pe care nimeni nu le pune cu voce tare

  • Taxă unică de livrare: 16 lei.
  • Livrare gratuită: pentru comenzi de minim 150 lei
  • Expediere rapidă: maxim 24 h lucrătoare
  • Suport dedicat: Suntem disponibili oricând pe whatsapp, messenger sau e-mail

Descriere

Este Dumnezeu nedrept?

Tace El?

Se ascunde El?

Daca am fi sinceri cu noi insine, am recunoaste ca avem indoieli cu privire la Dumnezeu.

Ne incredem in promisiunile Lui, insa culegem vant. Cautam fata Lui, dar nu-L gasim. Oare exista? Oare Ii pasa de noi?

Philip Yancey ne asigura ca Dumnezeu exista si ca Ii pasa de noi. Fara a minimaliza realitatea durerii si a deziluziei, Yancey ne spune ca nu Dumnezeu este cel care ne dezamageste, ci asteptarile noastre nerealiste. Dumnezeu nu este nici un djin care ne indeplineste dorintele la comanda, nici un tata absent pe care nu ne putem bizui la nevoie. El este Dumnezeu, iar Biblia ni-L reveleaza in limbajul propriu ca pe o Persoana care actioneaza conform propriilor prioritati si metode.

“Dezamagit de Dumnezeu” inlatura imaginea eronata pe care ne-am format-o cu privire la Dumnezeu si ne ajuta sa intelegem cum ne vede El pe noi: ce doreste de la noi si ce-Si doreste cel mai mult sa ne dea. In cartea aceasta, premiata cu Medalia de aur a Evangelical Christian Publishers Association (ECPA), SUA, Yancey discuta intrebari care ne framanta in cele mai adanci colturi ale inimii si sfarseste cu convingerea ferma ca Dragostea este reala, puternica si ne este daruita sa credem in ea acum si pe vecie.

Philip Yancey profeseaza ca editor la revista Christianity Today. A scris douasprezece carti premiate cu Medalia de aur a ECPA, printre care: “Where Is God When It Hurts” [“Unde este Dumnezeu cand sufar?”], “The Gift of Pain” [“Darul suferintei”] si “The Bible Jesus Read” [“Biblia pe care a citit-o Isus”]. Cartile sale: “The Jesus I Never Knew” [“Isus pe care nu L-am cunoscut”] si “What’s So Amazing About Grace” [“Tulburatoarele descoperiri ale Harului”], au fost de asemenea premiate cu premiul ECPA Christian Book of the Year.

Cuprins

Prefata

Cartea I. Dumnezeu ascuns in umbra

Partea intai—Perceperea tacerii

O greseala fatala

Spulberata in vant

Intrebari pe care nimeni nu indrazneste sa le puna cu voce tare

Ce-ar fi daca

Sursa dezamagirilor

Partea a doua—Legarea unei relatii: Tatal

Riscurile creatiei

Parintele

Lumina direct de la soare

Un moment de stralucire

Focul si Cuvantul

Iubitul ranit

Prea frumos ca sa fie adevarat

Partea a treia—Apropierea: Fiul

Coborarea

Asteptari mari

Timiditatea divina

Miracolul mult asteptat

Progres

Partea a patra—Predarea personala: Duhul

Transferul

Vajait de vant

Punctul culminant

Cartea a II-a: Lumina in intuneric

Intrerupt

Singura problema

Un rol in cosmos

Este Dumnezeu nedrept?

De ce nu ne da Dumnezeu explicatii

Tace Dumnezeu?

De ce nu intervine Dumnezeu

Se ascunde Dumnezeu?

De ce a murit Iov fericit

Doua pariuri, doua parabole

Multumiri

Bibliografie

Prefata

Dupa ce am inceput sa lucrez la cartea de fata, am primit telefoane din partea catorva oameni din biserica mea, care aflasera despre ceea ce voiam sa scriu. “E adevarat ca ai de gand sa scrii o carte despre dezamagirile produse de Dumnezeu?”, ma intrebau ei. “Daca-i asa, am si eu cate ceva de zis. Nu am spus nimanui pana acum, dar, de cand sunt crestin, am cunoscut multe dezamagiri.” Am discutat cu cativa dintre cei care m-au sunat, iar relatarile lor m-au ajutat la stabilirea continutului acestei carti.

Am descoperit ca in viata multor crestini exista o discrepanta intre asteptarile credintei lor si experientele reale, concrete pe care le traiesc. Datorita cartilor, predicilor si marturiilor personale care promit in mod constant o viata de succes si triumf, ei se asteapta la interventii impresionante din partea lui Dumnezeu in vietile lor. Daca lucrul acesta intarzie sa se intample, se simt dezamagiti, tradati si, adesea, vinovati. O femeie mi-a spus: “Am tot auzit vorbindu-se despre importanta unei «relatii personale cu Isus Hristos». Dar, spre dezamagirea mea, am descoperit ca aceasta relatie difera de ceea ce inteleg eu printr-o relatie personala. Niciodata nu L-am vazut pe Dumnezeu, nu L-am auzit, nu L-am simtit si nici nu am experimentat nimic din elementele de baza ale unei relatii. Fie ceea ce mi s-a spus nu este intru totul adevarat, fie ceva nu este in regula cu mine.”

Dezamagirea survine atunci cand experienta nu se ridica la inaltimea asteptarilor noastre. Din acest motiv, prima jumatate a acestei carti este consacrata cercetarii Bibliei, spre a vedea care trebuie sa fie asteptarile noastre corecte relativ la Dumnezeu. Am avut un moment de ezitare la ideea de a incepe

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.