O țară neîmblânzită. Seria “Red River of the North” – 1

  • Taxă unică de livrare: 16 lei.
  • Livrare gratuită: pentru comenzi de minim 150 lei
  • Expediere rapidă: maxim 24 h lucrătoare
  • Suport dedicat: Suntem disponibili oricând pe whatsapp, messenger sau e-mail

Descriere

Ea şi-a promis că, odată ce va părăsi fiordurile Norvegiei, nu va mai privi niciodată în urmă.

Făgăduința pământului gratuit îi ademenește pe Roald și Ingeborg Bjorklund departe de căminul lor drag cu vedere spre fiordurile Norvegiei anului 1880 și, după trei ani lungi de privațiuni și economii pe care le fac pentru a-și putea cumpăra biletele pentru vaporul spre America, ajung în cele din urmă pe docurile din New York. Pământul acesta promite o moștenire bogată pentru familia lor și ei speră să-și construiască o viață nouă și bună.
După o călătorie îndelungată cu trenul și apoi cu o căruță cu coviltir, familia Bjorklund ajunge în cele din urmă pe teritoriul Dakotei, unde se așază pe malurile râului Red River of the North. Însă preria virgină refuză să își cedeze bogățiile fără luptă. Vor fi Roald și Ingeborg destul de puternici pentru a depăși greutățile primei ierni?

Mândri de moștenirea lor și susținuți de credința lor, au venit să îmblânzească o țară nouă.

Dedicație

Bărbații și femeile care au părăsit Norvegia pentru a-și făuri o nouă viață în America au fost pionieri de mare curaj și tărie de caracter. Lăsând în urmă tot ceea ce prețuiau, au ajuns să se confrunte cu nenumărate greutăți în anii în care se așezau în teritoriile din Vest. Acelor înaintași  de o dârzenie neînfrântă le dedic această carte, cu întreaga mea recunoștință și admirație. Întrucât originile mele sunt norvegiene, povestea pe care o spun este a strămoșilor mei—o poveste a tuturor celor care și-au părăsit țara de baștină pentru a-și împlini visul într-o altă țară.
Îmi declar dragostea și recunoștința pentru acei pionieri care ne-au format pe noi pe toți.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.